Parapsihologie - Bioterapie

Du-te la conținut
Studierea fenomenelor PSI s-a făcut şi se face în numeroase institute de cercetare şi universităţi americane, englezeşti şi sovietice / ruseşti precum şi în mediile ştiinţifice militare cum sunt: Universitatea Harvard, Universitatea California din Los Angeles (UCLA), misiune Apollo 14, Institutul de Radiocomunicaţii din Moscova, centrul medical Maimonides din New -York, Universitatea din Londra, spitalele Maudsley şi Bethleem, Academia de Ştiinţe din New York, NASA prin direcţia de cercetări biotehnologice. Experimentele au dat între 50% şi 80% rezultate pozitive în sensul că s-au stabilit legături telepatice între emiţător şi receptorul-ţintă.
Paranormal
Parapsihologia - este ramura psihologiei care se ocupă cu studiul fenomenelor paranormale (percepția extrasenzorială, clarviziunea, precogniția, postcogniția, telepatia, claraudiția, biodetecția, radiestezia, telechinezia, psihometria, levitația etc.) care nu sunt inca explicate științific.

Existenţa reală a fenomenelor paranormale şi implicit a transmisiei informaţiei telepatice a fost stabilită - prin sute de demonstraţii ştiinţifice riguros supravegheate de numeroşi specialişti reputaţi şi sunt de netăgăduit - pe baza lucrărilor profesorului american J.B. Rhine de la Universitatea Duke – Carolina de Nord, SUA ( s-au realizat, printre altele, 85.000 de încercări de transmitere la distanţă de informaţii din care 28% rezultate exacte faţă de 20% rezultate exacte dacă ar fi acţionat hazardul).

Probabil că fenomenul (complexul) PSI poate fi cel de al treilea sistem de semnalizare între fiinţe (pe lângă gesturi şi graiul articulat). Potrivit cercetătorilor şi oamenilor de ştiinţă care susţin ipoteza biotehnologică paleoastronautică, pentru strămoşii noştri astronauţi care, se pare, ne-au implantat inteligenţa superioară şi creativitatea artistică, acest al treilea sistem de semnalizare ar fi putut constitui sistemul de bază. Ei consideră că datorită acestui sistem se poate forma o inteligenţă superioară colectivă care beneficiază de cunoştinţele şi inteligenţa fiecărui individ – fiind cuplaţi permanent şi necondiţionat la banca de date colectivă.

Aura energetica

Aura energetică - amprenta noastra energetică - este unică și diferă ca formă și culoare de la o persoană la alta, este formată din succesiunea corpurilor energetice invizibile din jurul nostru.

Aura îsi schimbă forma și culoarea continuu in funcție de starea noastră de sanatate și datorită reacțiilor emoționale pe care le avem în acel moment.

În aura sunt inregistrate evenimente importante din trecut, prezent și viitor, prin intermediul aurei clarvazatorii vizualizează anumite întimplari din existența unei persoane.

Clarvazatorii pot vizualiza aura unei persoane în timp real și pot stabili un ,,diagnostic'' clar din punct de vedere energetic, aceasta evaluare energetica se poate face și de la distanța prin intermediul unei fotografi a pacientului.

Biomagnetism

Biomagnetism Bebe Godeanu
Omul, plantele și toate ființele vii au acest camp bioenergetic. Într-o zi am simțit in palme anumite vibrații și furnicaturi pe care pana atunci nu le simțisem, palmele ereau foarte calde și aveau o culoare rosu intens. Nu știam ce se întamplă cu mine pentru că nu aveam cunoștință despre aceste vindecari prin intermediul palmelor. Ulterior, am observat că atunci cand îmi apropiam mana sau o aplicam pe corpul celor bolnavi simțeam vibrații puternice in zona afectată și astfel îmi dadeam seama cat de grav este afectat pacientul respectiv.
După o anumită perioadă de timp am observat că diverse obiecte metalice (inclusiv fierul de călcat) sau alte obiecte nemetalice (carți, oglinzi, farfurii, obiecte din plastic etc.) se lipeau de corpul meu și nu cădeau de pe corp în momentul când mă aflam în mișcare. În acel moment am realizat ca posed un camp bioenergetic mult mai mare decât cel al unui om obișnuit. Corpul meu se comportă ca un magnet atunci cand îmi aplic pe piept (in special in zona inimii) un anumit obiect.
Prima dovadă experimentală a existenței unui camp biomagnetic a fost adusa de Baule si McFee, care au folosit un magnetometru de inducție în mediu neecranat, departe de oraș, pentru a detecta campul magnetic generat de inima, apoi de catre Cohen care a folosit, pentru prima oara, în măsuratori, un senzor SQUID (Superconducting QUantum Interference Device) pentru masurarea campului magnetic generat de creier.

Chakrele

Clarviziunea

Clarviziunea  - este un fenomen bazat pe percepţia extrasenzorială, de către o persoană, a unei serii de informaţii despre un anumit subiect (noţiuni, gânduri, stări emoţionale, desfăşurări de evenimente spaţio-temporale), fiind într-o stare modificată a capacităţilor psiho-fiziologice (transă, hipnoză)

Telepatia

Telepatia
Telepatia - este procesul care permite ca fiinţele să transmită informaţii de la unele la altele, fără a se folosi de limbajul verbal. Cei care au descoperit că telepatia se află printre fenomenele paranormalului erau adepţii mesmerismului (teoria magnetismului animal). Aceştia au observat că unele persoane cu capacităţi magnetice pot citi gânduri şi pot executa comenzi nerostite. Telepatia (simţire la distanţă) vine din greacă tele ("distanţă") şi pathe "sentiment" şi se referă la abilitatea de a comunica informaţie de la o minte la alta, fiind o formă de percepţie extra-senzorială.

Hipnoterapia

CE ESTE HIPNOZA ?


"Hipnoza este mai sigură decât orice medicament pe care oricare dintre noi medicii îl prescriem" -David Spiegel, medic, profesor la facultatea de medicină a universității Stanford din California, SUA
Deși starea pe care o numim astăzi hipnoză a fost folosită de mii de ani, termenul de "hipnoză" a fost creat în 1841 de către medicul scoțian James Braid, pe baza cuvântului din greaca veche "hupnos" care înseamnă somn. Acest termen nu este o descriere precisă a hipnozei deoarece în hipnoză subiectul nu doarme. Pe de altă parte, mulți subiecți hipnotizați au dovedit faptul că, chiar și atunci când ei păreau a fi într-un somn profund în timpul sesiunilor de hipnoterapie, mintea subconștientă le-a fost pe deplin prezentă, primind sugestiile oferite de hipnoterapeut.

Subconștientul nu doarme niciodată, conștiința este mereu prezentă și activă chiar și atunci când ne aflăm în stări profunde de somn. Termenul de hipnoză provine de la cuvântul grecesc "hupnos" care înseamnă somn. Hipnoza este o stare naturală pe care cu toții o experimentăm zilnic, o stare placută, relaxantă în care aspectul critic al minții conștiente se detașează sau de află într-o stare de funcționare minimă, iar subconștientul este deschis fie pentru a primi sugestii curative sau motivaționale, fie pentru explorarea universului subconștient, fie pentru meditație.
Hipnoza este o metodă eficientă prin care oamenii pot să-și acceseze potențialul interior și să obțină transformării pozitive în viața lor. Fiecare persoană utilizează diferite niveluri de profunzime ale hipnozei zilnic, atunci când visăm cu ochii deschiși, când ne adâncim în citirea unei cărți, când vizionăm programe de televiziune, când medităm sau ne relaxăm, înainte de a adormi sau atunci când ne trezim înainte de a deveni pe deplin alerți. O facem cu ușurință, fără a se gândi la acest proces de trecere prin starea de hipnoză care are loc de la sine.
Hipnoza a fost recunoscută oficial de către Asociația Medicală Britanică încă din 1955 și de către Asociația Medicală Americană din 1958 ca o metodă legitimă, de abordare în siguranță a problemelor medicale și psihologice.
Cercetările stiințifice arată că exista modificări la nivelul activității creierului atunci când o persoană se află în starea de hipnoză, Creierul trece prin starea de unde alfa, teta, REM și delta.

CE ESTE TERAPIA SUBCONȘTIENTULUI SAU HIPNOTERAPIA ?

În 1996 Institutul Medical de Sănătate din SUA a recunoscut terapia prin hipnoză ca o terapie medicală tradițională.
Hipnoterapia este o abordare terapeutică fără folosirea medicamentelor care se adresează atât nivelului conștient cât și celui subconștient al conștiinței umane. Ea include utilizarea de sugestii pozitive, motivaționale și curative în starea de hipnoză pentru implementarea de schimbări pozitive în modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă și pentru a ajuta în procesul de vindecare a diverselor boli. Terapia subconștientului sau hipnoterapia include diverse tehnici și terapii holistice care pot fi folosite în starea de hipnoză:
    Imageria dirijată
Optimizarea programelor de gândire subconștiente și conștiente
Tehnici de vizualizare
Curățirea și refacerea câmpului energetic al corpului fizic
Programarea Neuro-Linguistică (NLP)
Regresia de vârstă
Terapia de regresie în vieți anterioare și analiza regresiei
Regresia în viața dintre vieți/ Hipnoza exploratorie a vieții dintre vieți
Terapia de progresie în vieți viitoare
Tehnica de libertate emotională (Emotional Freedom Technique) (EFT)
Terapia liniei timpului (Time Line Therapy) (TLT)

CÂT DE EFICIENTĂ ESTE HIPNOTERAPIA ?

Iată un studiu comparativ care arată cât de bine funcționează hipnoterapia. Sudiul a fost realizat de Alfred A. Barrios, doctor în psihologie și publicat în revista "Psychotherapy", volum 7, numărul 1, din SUA.

Psihanaliza: 38% recuperare după 600 de ședințe
Terapia Comportamentală: 72% recuperare după 22 de ședințe
Hipnoterapia: 93% recuperare după 6 ședințe

După cum a declarat William Ray, un profesor de psihologie si cercetător în domeniul hipnozei de la universitatea de stat din Pennsylvania, SUA, mai mult de 6.000 de articole referitoare la beneficiile hipnozei au fost publicate în reviste medicale și de psihologie începând din 1950.

Un experiment realizat la Universitatea Harvard, de către o echipa de cercetare care l-a inclus pe Stephen Kosslyn, profesor de psihologie de la universitatea Harvard și pe medicul David Spiegel de la facultatea de medicină a universității Stanford, a fost efectuat pe opt subiecți hipnotizați. Folosind scanere PET, acest experiment a produs dovezi referitoare la faptul că, atunci când o persoană este hipnotizată, emisfera dreaptă a subiecților arătă modificari în activitatea sa și, de asemenea, se observă schimbări în emisfera stânga. În schimb, când subiecții experiementului nu au fost hipnotizați, schimbările au avut loc doar în emisfera stângă a creierului lor.

Studiile au arătat că aproape 80% din probleme fizice și psihologice au legătură cu stresul. "Hipnoza este cel mai puternic agent non-farmacologic de relaxare cunoscut de știință." G.V. Sunnen, M.D.

Multe dintre problemele majore care ne confruntăm, cum ar fi depresia, anxietatea, temerile, insomnia, dependența de diferite substanțe, problemele de greutate, dezechilibrul emoțional și unele cazuri de infertilitate, sunt adânc înrădăcinate în subconștient. Terapia subconștientului este o abordare complementară care se adresează celor trei aspecte ale minții umane. În primul rând, există mintea conștientă care include centrul logicii. Aceasta este aspectul minții pe care îl folosim atunci când suntem treji. Mintea conștientă începe să se formeze foarte devreme în copilărie și include aspectele analitic, critic, sceptic și egoic. Este de obicei inactivă sau într-o stare de funcționare minimă în timpul somnului.
Al doilea aspect este mintea subconștientă. Acesta coordonează activitățile legate de funcționarea normală a corpului fizic și reprezintă partea emoțională, imaginativă și creativă a conștiinței noastre. Mintea subconștientă este prezentă în mod constant de-a lungul zilei și nopții, de-a lungul întregii noastre vieți, chiar și atunci când mintea conștientă este inactivă. Al treilea aspect al minții se numește mintea supraconștientă, sau eul superior. Este acea stare de conștiință pură care pot fi accesată în stările foarte profunde de meditație sau de hipnoză. De asemenea în timpul viselor lucide se poate intra în acestă stare. Cooperarea dintre aceste trei aspecte ale minții asigură funcționarea normală a ființei umane. Vindecarea la toate nivelurile este rezultatul alinierii minții conștiente și subconștiente cu eul spuerior, cu supraconștientul.

Există diferite grade de conectare cu subconștientul și supraconștientul în starea de hipnoză. Unii oameni se conectează foarte adânc, alții mai superficial. Cei mai mulți oameni se situează undeva la mijloc, însă cu toții au rezultate bune. În timpul hipnozei, nivelul supraconștient al conștiinței subiectului este întotdeauna în control asupra întregului proces.

CE TIPURI DE PROBLEME DE SĂNĂTATE ȘI DE VIAȚĂ POT FI ADRESATE CU AJUTORUL HIPNOTERAPIEI ?

Hipnoterapia poate fi utilizată pentru:

• managementul greutății (obezitate, anorexie, bulimie)
• renunțarea la fumat
• reducerea stresului
• managementul durerii
• managementul furiei
• creșterea capacității sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor
• depășirea alergiilor
• rezolvarea unor cazuri de infertilitate
• suport în tratamentul cancerului
• rezolvarea insomniei și coșmarurilor
• depășirea gândirii negative asociată cu depresia și gândurile de suicid
• depășirea anxietății și a atacurilor de panică
• depășirea durerilor de cap și migrenelor
• depășirea deficienței de atenție (ADD)
• depășirea tulburărilor obsesiv-compulsive (TOC)
• pregătirea pentru o intervenție chirurgicală
• recuperare postoperatorie pentru accelerarea vindecarii
• vindecarea din infecții
vindecarea sindromului de colon iritativ
• depășirea sindromului de oboseală cronică
• depășirea temerilor și fobiilor (teama de zbor cu aparate de zbor, teama de înalțimi, teama de apă, frica de paianjeni, etc.)
• depășirea viciilor (alcool, droguri, jocuri de noroc, etc)
• vindecarea afecțiunilor pielii
• depășirea obiceiului de roadere a unghiilor
• pentru depășirea durerii la naștere/ nașterea prin hipnoză
• hipnoza ca anestezia pentru procedurile chirurgicale

Hipnoterapia poate fi utilizată și pentru creșterea personală:

• depășirea gândirii negative, compulsive
• îmbunătățirea încrederii în sine, a stimei de sine, pentru   eliminarea criticismului și pentru iubirea necondiționată de sine
• depășirea temerii de a vorbi în public și a tracului
• depășirea temerii de examinare
• depășirea auto-sabotajului
• depășirea dezordinii
• depășirea amânării constante
• îmbunătățirea concentrării și a memoriei
• îmbunătățirea creativității
• îmbunătățirea studiului
• îmbunătățirea obiceiuri de muncă și a performanței la locul de muncă
• îmbunătățirea relațiilor cu oamenii
• managementul timpului
• atingerea obiectivelor dorite
• îmbunătățirea performanței sportive
• îmbunătățirea performanței artistice
• pentru explorarea universului subconștient și alinierea cu gândirea de la nivel supraconștient, pentru descoperirea de sine și creșterea spirituală.

Radiestezia


Cele mai vechi probe materiale despre existența și aplicarea radiesteziei provin din China unde au fost gasite pietre sculptate ce reprezentau diferite personaje făcând investigații radiestezice cu diferite baghete.

Radiestezia - este fenomenul prin care un sistem viu recepționează extrasenzorial un anume semnal de interes și necunoscut cautat anterior, iar în cazul descoperirii, instrumentul radiestezic reacționează intr-un mod prestabilit de operator, printr-o senzație sau mișcare fizică particulară sau prin stari afectiv-sentimentale specifice. Prin aceste senzații sau mișcari, propria rațiune ia act de existența sau inexistența semnalului căutat și a anumitor caracteristici ale generatorului de semnal (aerian, terestru, subteran, subacvatic etc).

Instrumente Radiestezie

La noi în țară în perioada 1935 - 1940 au fost efectuate cercetari în radiestezie de catre Ing. Simu Simeon, care s-a ocupat cu pozitionarea și determinarea zacamintelor de petrol din Valea Prahovei. Părintele radiesteziei din România Ing. Simu Simeon în 1939 a publicat primul manual de radiestezie în care specifică diferite metode de investigații, diferiți parametrii ai unor zacaminte găsite și descrie modul de lucru cu instrumente radiestezice. Radiestezia se efectuează cu ajutorul instrumentelor radiestezice (pendul, ansa, crenguta de alun etc) aceste instrumente îl ajută pe operator sa gaseasca semnalul căutat.

Anumite persoane care au capacitati extrasenzoriale deosebite pot găsi semnalul cautat fără ajutorul instrumentelor radiestezice, aceste persoane prin biocâmpul energetic pot simți în corpul lor semnalul cautat.

color

© 2023 - www.bioterapeut.ro

Înapoi la cuprins